ML: začala sezóna 2011

28.05.2011 22:27

 

  V sobotu 28.mája sa začala sezóna 2011 Mestskej ligy vo futsale v Rajci.

Do osemnásteho ročníka sa prihlásilo najmenej družstiev v histórii ML, päť. Prvenstvo ide obhajovať  DEPORTIVO.  Tento tím, dalo by sa povedať, si hrá svoje vlastné majstrovstvá, veď od roku 2000 vyhralo 11 titulov v rade. I tento rok je "najsámväčším" favoritom súťaže. Zaujímavé môžu byť skôr súboje o 2.miesto v lige. Papieroví ašpiranti sú traja: vlani tretie  "12" JASENOVÉ,  v žilinskej Žirafa lige úspešne hrajúca  BARSA  a "druhoročiaci"  GUNNERS.  Posledným do kvinteta je  RED WINGS,  tím, ktorý nemá čo stratiť, ale iba získať.

 

  Prvé kolo sezóny 2011 bolo poznačené nepriaznivým počasím. Mokrý a klzký povrch ihriska po výdatnom daždi, a ani občasné mrholenie počas oboch zápasov však neodradili futsalových nadšencov z Rajca a okolia.

Deportivo-Gunners 6:4 (4:0) - zápas škončil podľa predpokladov, víťazstvom obhajcu prvenstva. Majster po prvom polčase suverénne viedol, aby v druhom dejstve v priebehu 5 minút stratil vedenie a Gunners vyrovnali(!). Deportivo však kontrovalo a napokon sa tešilo z 3 bodov.

"12" Jasenové-Barsa 3:3 (2:0) - stretnutie nemalo jasného favorita. Prvý polčas vyhrala 12-ka. V druhej časti zlepšila hru Barsa, vyrovnala a ujala sa aj vedenia. Súper ale stihol streliť tiež gól a body sa delili. Jasenové podržal skvelý Maťo Lietavec (brankár). Obdiv si zaslúžia Barsania, ktorý predtým na obed hrali ŽIRAFA-pohár v Žiline proti prvoligistovi DOXX-u Źilina