Megaúspešná sezóna 2010/11

27.06.2011 19:52

 

Naše stránky sa venujú predovšetkým rajeckej Mestskej lige vo futsale, prípadne informujú o futsale z nášho regiónu (Rajecká dolina), ale nedá mi nespomenúť tu i nášho "veľkého a staršieho" brata, tj. futbal.

O pár dni dostanú žiaci vysvedčenia, kde budú ohodnotení za ich celoročnú snahu a vynaložené úsilie, a ak by sme mali podobným spôsobom oznámkovať kluby rajeckej doliny v práve skončenej sezóne, vyznamenaniami by sa to len tak hemžilo. I preto sa sezóna 2010/11 môže označiť prívlastkami ako historická a neopakovateľná... Áno, lebo v budúcnosti sa veľmi ťažko zopakujú podobné triumfy v jednom jedinom roku. Tak poďme vymenúvať úspechy.

 

FK RAJEC

"Ačkari" zvíťazili v 1.triede-dospelí Obfz Žilina  a postúpili do 5.ligy      . Hráči hrajúci za FK i v Mestskej lige (ML) : Jozef Pekara, Michal Hulín (obaja Deportivo) a Marián Krajčoviech (Gunners).

Dorast zvíťazil vo  4.lige-dorast sever Ssfz  a prvý krát postúpil do 3.ligy, kde bude hrať už vo dvojičke - starší a mladší dorast. Do tejto úspešnej partie patrili aj ML hrajúci Lukáš Bôtoš (Barsa) a Michal Adamec (Jasenové).

     tabuľky     dospelí  foto      dorast foto

 

TJ FAČKOV  

Dospelí vyhrali 2.triedu-dospelí Obfz Žilina a historicky 1-krát postúpili do 1.triedy. Hráči TJ aj z ML:  Marián Macák (Deportivo), Michal Pekný, Stanislav Pekný (obaja Gunners), Tomáš Hollý, Tomáš Ligas, Maroš Zadňan a Jozef Očko (všetci Barsa).

Žiaci zvíťazili v 3.triede-žiaci sk.A Obfz Žilina, no s postupu veľa nie je, lebo žiaci TJ Fačkov končia, nepokračujú.

     tabuľky     dospelí foto     žiaci foto

 

FK ĎURČINÁ

Muži vyhrali 3.triedu-dospelí Obfz Žilina a tešili sa z postupu do 2.triedy. Gro tohto tímu hralo (ako FK Ďurčiná) vlaňajší ročník ML a až v samom závere prišlo o titul. Momentálne, v novom ročníku ML z FK nehrá nikto.

Dorast ako nováčik obsadil 3.miesto v 1.triede-dorast Obfz Žilina, keď od 7.kola 15 stretnutí za sebou neprehrali, z toho 12 zápasov (!) v jednom slede vyhrali.

     tabuľky

 

  Za povšimnutie ešte stojí:

TJ VTJ RAJECKÉ TEPLICE žiaci   4.miesto v 2.lige-žiaci Ssfz.

OŠK KAMENNÁ PORUBA dospelí   5.miesto v 2.triede-dospelí Obfz Žilina.

TJ DRUŽSTEVNÍK ZBÝŇOV dospelí   6.miesto v 2.triede-dospelí Obfz Žilina, v ML pôsobia Erik Ďurec (Jasenové) a Jakub Grupáč (Barsa).

 

   Klubom a všetkým futbalistom - veľkým i malým, blahoželáme k dosiahnutým úspechom!